Een tuinontwerp

Wanneer u een tuin wilt laten aanleggen, omdat u in een nieuw huis gaat wonen, moet u goed nadenken aan welke eisen de tuin moet voldoen. Tegenwoordig is het vaak zo dat men niet meer in de tuin wilt werken, maar er alleen maar van wilt genieten. Wanneer men 's avonds van het werk thuiskomt, wilt men graag in de tuin in het loungegedeelte relaxen en genieten van een hapje en een drankje. Daarom is het ook belangrijk de tuin aan te laten leggen. Laat een tuinarchitect de tuin ontwerpen. Wanneer u dat doet, zal de tuinarchitect eerst met u een gesprek hebben.


Wensen

U kunt aangeven dat u een tuin wilt hebben die geen onderhoud vereist. U wilt daarbij veel tegels en om het geheel op te fleuren bloempotten en een enkele strook waar bloemen in geplant kunnen worden. Ook moet u aangeven of u een strakke of speelse tuin wilt hebben. Moet er een vijver inkomen? Zeker een loungegedeelte zal in de tuin aanwezig moeten zijn. Deze moet overdekt zijn. Wanneer de architect dat allemaal weet kan hij een tuinontwerp maken. Voordat hij de tekening definitief uitwerkt, zal hij het plan nog eerst met u doornemen. Er kunnen dan altijd nog veranderingen worden aangebracht. 


Tuinder

Wanneer het tuinontwerp klaar is, kunt u enkele tuinders benaderen om een offerte van de tuinaanleg te laten maken. Er kunnen onderling behoorlijke prijsverschillen in zitten. Wanneer u de tuinder heeft vastgelegd, kan hij aan het werk gaan. Hij zal alles nog even met de offerte erbij met u doornemen en eventuele veranderingen die u wenst aanbrengen. Zodra de tuin klaar is, kunt u met volle teugen van de tuin genieten. U hoeft dan niet te werken in de tuin. Thuisgekomen van het werk kunt u in het lounge gedeelte van de tuin genieten en heerlijk relaxen. Wanneer u daarbij in het loungegedeelte ook nog een tafel heeft met een vuurhaard kunt u helemaal optimaal genieten. Een vuurhaard straalt naar alle zijden warmte uit zodat u langer 's avonds buiten kunt blijven zitten, ondanks dat het wat frisser wordt. Indien u in het loungegedeelte ook nog een barbecue heeft en een keuken met een koelkastje is het helemaal optimaal genieten. U hoeft dan niet naar binnen om wat te gaan halen. U heeft dan alles bij de hand. Op die manier kunt u voor de volle 100% genieten van uw tuin zonder erin te werken. Dat is het leven dat u graag wilt hebben en dat dankt u aan een goede aanleg en inrichting van de tuin.

Kijk bij Hovenier Fons Linders BV voor een ervaren tuinarchitect in de omgeving van Eindhoven.

Delen